Harran Üniversitesi Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulunda "Yaşam Başarısı ve Sigara Bağımlılığı Semineri" düzenlendi.
Şanlıurfa Sosyal bilimler Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Programı'nın, Çocuk ve Genç Gelişim kulübü ve KADEM kulübü tarafından organize edilen seminer, Eyyübiye Kampüsü Mehmet Akif Ersoy konferans salonu'nda düzenlendi.
Seminere, Harran üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Şerif Kurtuluş'un konuşmacı olarak katıldığı programa, Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın yanı sıra, öğretim görevlileri ve Sosyal bilimler MYO öğrencileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, madde bağımlığının önemli bir konu olduğunu vurgulayarak, madde bağımlığının özellikle geri kalmış ülkelerde ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde hat safhada ve giderek artan bir sorun olduğunu belirtti. Türkiye’deki kurumların sigarayı bıraktırma girişimlerinin önemli olduğunu vurgulayan Elmastaş, Türkiye’deki sigara kullanımın yüzde 30’larda olduğunu, sigaranın erkeklerde yüzde 60, Kadınlarda yüzde 20 bandında olduğunu ve yapılan son istatiksellerde kadınlarda sigara içme oranının daha fazla arttığını ifade etti.
Türkiye’nin bu oranı düşürmesi gerektiğini vurgulayan Elmastaş, Yapılan bu tür organizasyon ve seminerler ile sigara içmeyenlerin oranı gelişmiş ülkeler seviyesine gelmesini temenni etti.
Konuşmasına son olarak semineri organize eden çocuk gelişimi bölüm başkanı Öğretim Görevlisi Necmi Dedeoğlu ve bölüm hocalarına teşekkür ederek sözü Kurtuluş’a bıraktı.
Dr. Öğretim Üyesi Şerif Kurtuluş, Sigaranın aslında insanın kendisiyle olan mücadelesini anlattığını vurgulayarak, dolayısıyla insanların kendisiyle olan her mücadelenin sigara özelinde yâ da kendileri özelinde birçok şeye nasıl yaklaşılacağını, nasıl baş edileceğini tartışmak gerektiğini belirtti.
Bu bağlamda insan iradesinin kendi kontrolünde olduğunu ve uğraş olarak çok daha faydalı ve önemli konular üzerinde yoğunlaşması durumunda, sigaranın hayatlar üzerindeki önemsizliğinin ortaya çıkacağını söyledi.
Seminer Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın konuşmacılara teşekkür belgesi takdim ile sona erdi.

2018 Yılında Mezun Olan Öğrencilerimizin Diplomaları basılmıştır.