Harran Üniversitesi Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programı 2002’den bu yana turizm sektörünü de kapsayan yiyecek-içecek sektörüne hem akademik danışmanlık yaparak hem de personel yetiştirerek hizmet veriyor.
Gastronomi yarışmalarında öğrencilerinin aldığı madalyalarla ve yetiştirdiği aşçılarla sektörde varlığını kabul ettiren HRÜ Aşçılık Programı, pandemi sebebiyle eğitimine çevrimiçi (online) olarak devam ediyor.
Öğretim elemanları, çevrimiçi (online) mutfak derslerini, ekran başındaki öğrencileri için program mutfağında uygulamalı olarak yapıyor. Öğretim çalışmalarının zenginleşmesi, sektörde kabul görmüş aşçıların deneyimlerinin öğrencilerle paylaşılması ve sektör üniversite iş birliğinin geliştirilmesi için HRÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in ve MYO Müdürü Prof. Dr. Atilla Yargıcı’nın destekleriyle, halen sektörde aktif olarak çalışan mutfak şefleri derslere konuk ediliyor.
İlk konuk olarak çağrılan “Harran Üniversitesi Urfa Evi Uygulama Oteli” Yönetici Mutfak Şefi (Executive Chef) Ramazan Davşan ve “VE Hotels Şanlıurfa Vilayetler Evi” Yönetici Mutfak Şefi (Executive Chef) Nusret Bal, Öğr. Gör. Hafize Özbudun’un “Gösteri Servisi” ve “Mutfak Ürünleri” derslerine katıldı.
Çevrimiçi olarak öğrencilerle mesleki bilgi paylaşımında bulunan şefler, öğrencilerin sorularına da yanıt verdi. Gösteri Servisi dersinde “konuk önünde hazırlanan ürün örnekleri” uygulaması yapıldı. Mutfak Ürünleri dersinde de “uluslararası, ulusal ve yöresel çorba örnekleri” hazırlandı.
Öğr. Gör. Hafize Özbudun, bu uygulamanın, sektörde aktif olarak görev yapan mutfak şeflerinin ve sektörde işletmeci veya personel olarak çalışan HRÜ Aşçılık Programı mezunlarının katılımlarıyla devam edeceğini söyledi.