Şanlıurfa’da yaşayan dezavantajlı çocuklara imkân ve fırsat eşitliği sunarak, onlara her türlü kötü alışkanlıkların başladığı sokaklardan daha cazip ve daha güvenilir ortamlar sağlamanın hedeflendiği “Geleceğimiz Sokakta Kaybolmasın Projesi” faaliyetleri içerisinde 2 Kasım 2020 günü saat: 15:00’te Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi (Aziz Petrus ve Paulos Süryani Kilisesi)’nde Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi S. Sabri Kürkçüoğlu tarafından “Fotoğrafçılık Söyleşisi” ile “Müze Şehir Şanlıurfa” Fotoğraf Sunumu gerçekleştirildi.

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) ile İrlanda’nın en büyük insani yardım kuruluşu Concern Worldwide Türkiye temsilciliğinin ortaklaşa yürüteceği “Geleceğimiz Sokakta Kaybolmasın Projesi” kapsamında “Sokakta Çalışan Çocukların Güçlendirilmesi ve Sosyal Hayata Entegre Edilmesi” çalışmalarına geçtiğimiz aylarda başlanılmıştı. Proje kapsamında Şanlıurfa Balıklıgöl Platosu çevresinde ikamet eden, Şanlıurfa merkezinde çalışan ve eğitim çağında olan 10-13 yaş grubu aralığındaki 60 çocuğun güçlendirilmesi ve sosyal hayata entegre edilmesi hedefleniyor.

Söyleşisinde günümüz iletişiminde fotoğrafın yeri ve önemini anlatan Kürkçüoğlu, dünyada görsel iletişimin etkin hale geldiğini; İnsanı, yaşamı, doğayı, tarihi eserleri ve kültürel değerleri fotoğrafçı gözüyle izleyip görselleştirmek ve bu çalışmaları paylaşmanın önemli olduğunu gençlere anlattı. Tarihi şehirlerin fotoğraf açısından çok zengin potansiyele sahip olduğunu, şehirleri fotoğraflar ile belgeleyerek bugün ve gelecekte göstermekle bu şehirlerin toplumsal ve kültürel hayatını tanıma ve tanıtma imkânının elde edildiğini konuşmasında belirten, tarihi şehirler hakkında başvurulabilerek görsel kaynakların fotoğraflar olduğunu ve bu şehirlerin önemli şahitlerinin fotoğrafçılar olduğunu anlatan Kürkçüoğlu, çocuklara fotoğraf çekim bilgileri de verdikten sonra 100 fotoğraftan oluşan 15 dakikalık “Müze Şehir Şanlıurfa” fotoğraf sunumu gerçekleştirdi. Öğrenciler söyleşi ve sunumdan dolayı çok memnun ve mutlu olduklarını belirttiler.