HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- İlgi : Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 22.05.2020 tarihli ve 31978 sayılı yazısı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın ilgi yazısının 5. Maddesinde "dijital ortamlara erişim imkanı olmayan öğrenciler için öğrencinin bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet erişim olanaklarının değerlendirilmesi" istenmiştir.

Bu kapsamda, üniversitemiz öğrencilerinin uzaktan yapılacak sınavlarına kesintisiz katılabilmesini sağlamak için üniversiteniz teknolojik ve dijital imkânlarını kullanmak üzere yerleşkelerinizdeki bilişim alt yapısından istifade edebilmeleri aynı şekilde bütün üniversite öğrencilerinin de bizim üniversitemiz bilişim alt yapısından istifade edebilmeleri, işbirliği açısından önem arz etmektedir.

Üniversiteniz öğrencilerinin müracaat etmeleri halinde 2020-2021 güz yarıyılı süresince, Üniversitemiz yerleşkesi içerisinde yer alan bilgisayar laboratuvarları, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı güz yarıyılı, yarıyıl sonu, bütünleme ve varsa diğer yılsonu sınavları için 09.00-18.00 saatleri arasında kullanıma açılacaktır.

Üniversitemizin imkanları dahilinde öğrencilerinizin sınav tarihinden en az 5 (beş) gün önce ichizmetler@tedu.edu.tr adresine ve https://remote.tedu.edu.tr/tr/remote/cevrimici-sinavisbirligi linkinden indirebilecekleri formu doldurarak e-posta yoluyla başvurmaları ve kampüsümüze girişte öğrenci kimlik kartının ibraz edilmesi ve pandemi kurallarına riayet edilmesi şartları ile mevcut teknolojik ve dijital imkanların laboratuvarın kapasitesi oranında öğrencilerin kullanımına sunulacağı ve Üniversitemiz öğrencilerine de bu konuda gerekli kolaylığın sağlanması hususunda gereğini arz ederim.

Üniversitemizde COVID-19 ile ilgili genel uygulamalar konusunda https://www.tedu.edu.tr/tr/main/tedude-covid-19-salgini-uygulamalari bağlantısından bilgi alınabilir.