RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DİYARBAKIR TRT’YE TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ
Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı tarafından organize edilen etkinlikte program öğrencileri Diyarbakır TRT Bölge Müdürlüğü’ne 14.04.2017 tarihinde Teknik Gezi kapsamında ziyarette bulundu.
Bölüm Hocaları Öğr.Gör.Mehmet ŞEKER, Okt.Ejder ATEŞ, Mustafa ULUÇ ve Neşet BOZKURT eşliğinde Öğrenciler, kurumu gezerek okudukları bölümün işleyişi hakkında detaylı bilgiler ve kazanımlar edindi.
TRT KURDİ kanalında yayınlanan Günaydın “Rojbaş” Programına katılan öğrenciler,  kurumun işleyişi, programların yapılışı, teknik donanımlarının incelenmesi ve yayın akışının nasıl hazırlanması gerektiğini, ana kumandanın, rejinin, ses sistemlerinin kısacası televizyon programcılığının teknik işleyişini birinci ağızlardan dinleyerek ve görerek yeni bilgiler edindiler
Bu gezinin çok verimli olduğunu dile getiren Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Mehmet ŞEKER, bölüm hocaları ve öğrenciler adına bu fırsatı kendilerine tanıyan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN’a ve Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Necmettin ELMASTAŞ’a  teşekkür etti.
Öğrenciler Yapılan bu teknik gezinin ardından Diyarbakır’ın tarihi yerlerini de gezerek, keyifli bir etkinlik geçirdiler.